dissabte, 5 de gener del 2019

Joc de la bandera

Tipus de joc (classificació): CAI.
Edat nen: Majors de 12 anys.
Lloc: A la natura preferiblement a una zona boscosa.
Nombre de nens: De 20 a 40 nens.
Material: Pitrals diferents per a tots els nens, una bandera per cada equip i si volem cons per delimitar les zones de joc.

Explicació joc:

Es faran dos equips, cada equip tindrà un camp i intentarem que hi hagi una zona neutra, en la que no es poden pillar, entre cadascun dels dos camps, per exemple una esplanada. Els equips hi hauran de col·locar dins del seu territori la seva bandera, l'han de posar una mica amagada, però que es vegi, de tal manera que sigui difícil trobar-la però no impossible. L'objectiu és capturar la bandera de l'equip contrari i portar-la a la teva base sense que et robin la teva bandera.

En el cas que un nen sigui atrapat en camp contrari aquest haurà de retornar a la seva base i des d'allà podrà tornar a incorporar-se a joc.

Per poder guanyar caldrà fer ús de l'estratègia, això vol dir que possiblement els nens de cada equip es dividiran en dos grups, els atacants que aniran per la bandera i els defenses que es quedaran protegint la base, haurem d'estar molt atents de la defensa, ja que intentaran fer trampes i s'atrinxeraran al seu camp.

Paper de l'educador (abans, durant i després):
Explicar el joc. Vigilar que no es facin trampes. Evitar que es perdin els nens.

Variants:
Si som a una localització on no hi ha gaire espai podem canviar les normes, eliminar la zona neutral i fer que només es pugui atrapar als altres si tenen la bandera, els atrapats quedaran eliminats directament i així les partides seran més dinàmiques.

Observacions:
Cal molta disciplina tant en seguir les normes com en evitar que es perdin nens així que si tenim a algun nen lesionat, podem fer que vigili als altres i així estarem més atents del grup.

Fotos:

Imatge relacionada                  Imatge relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada