dilluns, 7 de gener del 2019

Jocs amb cordes



Tipus de joc ( classificació): CAI
Edat nens: A partir dels 8.
Lloc: Tant Interior com exterior. 
Nombre de nens: 1-30.
Material: Cordes


Explicació del joc:
Els jocs amb corda es poden fer tant individualment com per parelles o grups grans. 
Per fer una classe de cordes inicial es millor començar fent jocs individuals i saltar a la corda individualment. Més endavant es pot començar a posar mes complicació al joc i saltar a la corda dos persones a l´hora. I finalment fer grups grans per realitzar jocs amb la corda. 
Per grups de 5-10 nens agafarem una corda.Dos nens del grup seran els encarregats de fer moure la corda,un per cada extrem, per donar-li voltes. Els altres es col·loquen en fila per anar passant a saltar. 



L'objectiu dels jocs amb cordes, és anar cantant mentre un nen salta al interior de la corda i va realitzant gestos que indica la cançó. La resta de membres del grup es posen en fila per  realitzar l'activitat saltant per sobre de la corda ordenadament sense tocar-la. Després ho  fan de nou saltant de a dos, de tres o tot el grup junt. 



Paper de l'educador:  Explicar tècniques perquè se'ls fes més fàcil aprendre a saltar als nens. Explicar les normes correctament. Donar indicacions perquè no es fessin mal. I vigilar que cap nen estigui en risc de fer-se mal. 



Variants: En aquest joc poden a ver-hi moltes variants. Es pot canviar el ritme de saltar, es poden cantar diferents cançons metre un o varis nens estan saltant. Poden variar els grups o interactuar un grup amb un altre. Utilitzar dues cordes per grup. Mentre es salta botar una pilota o picar de mans amb un altre del grup que també esta saltant. 

Observacions: Els mateixos nens podran experimentar amb les cordes i podran improvisar diferents maneres de saltar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada