dilluns, 7 de gener del 2019

Joc de les cases

Tipus de joc (classificació): CAI.
Edat nens: A partir dels 6 anys.
Lloc: Tant al Interior com al exterior.
Nombre de nens: De 10 a 30 nens. 

Explicació del joc: 
Els nens s'hauran de posar per trios ( si algun nen es queda fora del trio no hi haurà cap problema). Dos nens del trio es posaran un davant l'altre i s'agafaran de les mans de manera que faran la forma d'una casa amb els seus braços, i el tercer nen es posarà al mig de ells dos de manera que a ma esquerre tindrà a un company/a i al costat dret a l'altre company/a. I així tots els trios fets. El nen del mig s'anomenarà "inquilí" el del costat dret del "inquilí" s'anomenarà "paret dreta", i el nen situat al costat esquerre del inquilí s'anomenarà "paret esquerre". 

L'objectiu del joc es que quan el mestre/a o monitor/a digui; "paret esquerra" tots els nens que estiguin al costat esquerre, del nen del mig seu, sortirà corrents fins trobar una altre parella. Es farà el mateix si el monitor/a diu paret dreta, sortirà el nen situat al costa dret del inquilí. I si diu; "inquilí", tots els nens situats al mig de les parets hauran de sortir i buscar dues parets que no tinguin cap inquilí i posar-se al mig de les parets.

Paper de l'educador: Explicar el joc. Estar atent del coneixement de les normes. Evitar malentesos. 

Variants: Es poden canviar de nom les consignes donades per el monitor. 

Observacions: S'han de fer diferents variants ja que si no hi han variants pot arribar a ser un joc avorrit per als nens. Controlar el temps de joc perquè no es fes pesat. El nen que es quedi sense trio durant el joc pagarà penyora. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada