dissabte, 5 de gener del 2019

Pica paret

Tipus de joc (classificació): CAI.
Edat nen: A partir de 5 anys.
Lloc: Tant interior com exterior.
Nombre de nens: Mínim 3.
Material: Cons per delimitar les zones però potser no ens cal, ja que podem utilitzar elements fixos per delimitar l'espai.


Explicació joc:

S'escollirà a un jugador que serà el que la pari i se situarà de cara a la paret donant l'espatlla als altres jugadors els quals se situaran a una distància establerta pel dinamitzador, 10-25 metres aproximadament.

Comença el joc, el que la para recita la següent frase "Un, dos, tres, pica paret" i seguidament es gira, mentre el que la para estava recita'n la frase els altres jugadors corrien cap a ell i en acabar de recitar-la els jugadors es queden estàtics sense moure's ni un pèl, ara el que la para ha de mirar als altres i si veu que algun es mou li ha de dir, el jugador que s'ha mogut tornarà a la línia de sortida on estava inicialment.

El joc continua les rondes que calguin fins que algú toca al que la para, llavors tots corren cap al lloc d'inici i el que la para ha de córrer intentant atrapar a algú abans que arribin al lloc d'inici, si ho aconsegueix, el pillat serà el que la para, si no es pot escollir a algú a l'atzar.

Paper de l'educador (abans, durant i després):
Explicar el joc. Estar atent que tot-hom compleix les normes.

Variants:
Podem fer que el que la para digui una frase més llarga perquè el joc sigui més dinàmic, fer que els altres només es puguin desplaçar de determinada manera (Peu coix...)

Observacions:
Estar atent que es compleixen les normes.

Fotos:

Resultat d'imatges de fotos pica paret

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada